Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herr S kommer tillbaka

Annons
Herr S kommer tillbaka

Böcker

Humorteckningar

Lasse Sandberg

herr S

Som...

Heidruns förlag

Ca-pris: 110 kronorAlla åren med Lasse Sandbergs oefterhärmliga teckningar i barnbilderböckerna, skrivna av hustrun Inger, hade fått åtminstone mig att glömma bort att han faktiskt i många år dessförinnan var humoristisk tecknare i alla möjliga tidskrifter. Signaturen herr Sandberg tillhörde våra allra främsta i genren.

Nu, "som lastgammal", har han återvänt till det humoristiska tecknandet och hans högst personliga stil kan ses i boken Som...på Heidruns förlag i Torsby.

Genom hela boken ser herr S sig själv "som". "Som nyfiken", "som tapet", "som galen" och så vidare. Det hela är rätt opretentiöst och inte särskilt vässat som humor betraktat. Men han är verkligen en härlig tecknare och man får väl se boken som en uppvärmning inför den återupptagna skämtteckningskarriären.

Under vårvintern har det för övrigt visats en stor retrospektiv utställning på Värmlands Museum i Karlstad med Lasse Sandbergs bilder för små och stora medmänniskor. Lilla Anna och långa farbror, Tummen och många av de andra.

Lars Landström

Mer läsning

Annons