Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändande världsstjärnor och kubanska gitarrmästare – rik musikalisk vår i Sollefteå

Vårens program med Sollefteå musiksällskap bjuder på en blandad kompott med allt från Barfota Jazzmen till Nordiska Kammarorkestern och världsartisten Martin Fröst.

Annons

Martin Fröst besökte senast Sollefteå i samband med den stora jubileumskonserten på Hullsta Gård.

Årets säsong inleds med tradjazz och den mycket kända gruppen Barfota Jazzmen, en grupp som besitter stora kunskaper och känsla för ragtime och New Orleansmusik. Lördagen den 20 januari blir det jazz på Hullsta Gård.

En vecka senare, den 27 januari, är det dags för konsert i Multrå kyrka. Trio Huang-Draglund-Rudolfsson leds av svensk-kinesiske pianisten David Huang, som har etablerat sig som en av Skandinaviens intressantaste och mest framstående unga musiker.

Trumpetaren Filip Draglund och trombonisten Mikael Rudolfsson är redan i ung ålder svenska musikexporter med hela världen som arbetsfält.

Salongsorkestern Kaprifol är välkänd och omtyckt på hemmaplan, här med Åsa Jönsson.

Salongsorkestern Kaprifol är en välbekant och omtyckt orkester med ångermanländska rötter. De konserterar den 24 februari, i samband med musiksällskapets årsmöte på Missionskyrkan.

Fredagen den 23 mars kommer Nordiska Kammarorkestern på besök till Hullsta Gård tillsammans med Marco Tamayo, en kubansk gitarrist. Dirigent är Anja Bihlmaier, förste kapellmästare på Staatstheater Kassel. Vi får bl.a. höra Heitor Villa-Lobos gitarrkonsert.

Den 13 april återkommer Nordiska Kammarorkestern i sällskap av ingen mindre än Martin Fröst, den ångermanländska världsartisten som är verksam som solist, dirigent och kompositör. Tillsammans har bröderna Martin och Göran Fröst komponerat ett verk som kommer att uruppföras. Det blir även musik av Mozart och Beethoven.

Vårsäsongen avslutas i Sollefteå kyrka den 5 maj med Sollefteå Vokalensemble, som tillsammans med Nordiska Blåsarkvintetten bjuder på ett knippe visor om om våren och kärleken.

* * *

Läs mer kultur och följ kulturredaktör Katarina Östholm på facebook

Musik: Årets största julkonsert blev en dundersuccé i Örnsköldsvik

Läs mer: Klockan klämtar för Mannaminne - men det finns en trotsig optimism

Akut räddningsaktion för Mannaminne

Rädda Mannaminne – en viktig symbol för demokrati och humanism

Konst: Unik textilskatt på Murberget – mer än 100 stickade vantar från nordligaste Sverige

Ett ljus i katastrofens skugga – Leyun Wang frambesvärjer hopp om liv

Debatt: Svaret på de globala kriserna – bo på landet

Mer läsning

Annons