Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han uppfyllde drömmen om en ny vokalensemble i Örnsköldsvik – nu är det premiär

/

Torsdag den 4 augusti är det premiär för det senaste tillskottet i Ångermanlands körflora – Höga Kusten Vokalensemble. David Wahlén leder kören, vars tolv medlemmar kommer från hela landskapet och lite till.

Annons

Jämtlandsbördige David Wahlén har skördat flera musikaliska framgångar. Tolv år gammal vann han dragspels-SM för ungdomar och 24 år gammal – året var då 2012 – blev han utsedd till Årets Dragspelare. I dag är han bosatt i Örnsköldsvik där han bland annat verkar som körledare, dirigent och kantor.

Drömmen om att starta en vokalensemble har han haft under många år.

– Under studietiden fascinerades jag av ett otroligt vackert stycke körmusik av Ola Gjeilo. När mitt intresse för dirigering började växa så växte också drömmen om att starta en egen vokalensemble, säger han.

– Höga Kusten Vokalensemble har tolv medlemmar och är inriktad på klassisk musik – och är därmed den enda i sitt slag i Ångermanland. Det känns väldigt kul att nu kunna bjuda på den första konserten!

Premiärkonserten, som äger rum i Själevads kyrka, innehåller klassisk körmusik av bland annat Rachmaninoff, Sven Erik Johansson och Ola Gjeilo.

– En blandning av gammal och ny vacker körmusik, summerar David Wahlén.

* * *

Se filmen om Höga Kusten Vokalensemble här:

Läs om Ångermanlands kulturliv och följ kulturredaktör Katarina Östholm på Facebook

Läs också: "Dags att göra upp med våldtäktskulturen"

Mer lokal kultur: Legendariskt konstnärspar ställer ut i Sollefteå

Mer läsning

Annons