Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt i kyrkan

/
  • Cyndee Peters sjöng med lokala gospelkören All For One i Örnsköldsvik på fredag kväll.

Hennes röst, sångkonst, känsla och varma personlighet är välkänd och älskad av många. I går kväll gästade Cyndee Peters Örnsköldsvik igen, och sjöng inför en fullsatt stadskyrka, cirka 500 personer.

Annons

Julkonsert med Cyndee Peters och hennes ständige följeslagare vid tangenterna, fenomenale gospelpianisten Daniel Stenbaek borgar för både närmast meditativa betraktelser, riktigt grymt svängiga gospels, svensk och utländska jullåtsklassiker, visor och psalmer. Hon tar sig an det mesta med samma självklara förhållningssätt och fångar essensen i ord och ton på ett fascinerande sätt.

Lyhördheten och kommunikationen med pianisten Stenbaek lämnar heller intet övrigt att önska, och denna kväll blev det både Cyndee och Martin och Cyndee, Martin och lokala gospelkören All For One med skicklig kompgrupp och gästsolisten Malcolm Chambers

All For One, körens egna duktiga solister och ledaren Erika Sjödin inledde också programmet med tre låtar som byggde upp stämningen effektivt till Cyndees första avdelning där hon inledde med att tala och sjunga om det hopp och det ljus som vi alla måste tro på.

-I de här dagarna är det alldeles speciellt viktigt att tro på alla änglar, och att änglarna sjunger för oss alla, säger Cyndee och tar ton i egna sången "I hear the angels sing", och därefter fick med sig hela stora publiken i Nu tändas tusen juleljus.

 

Mer läsning

Annons