Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmstudio i Härnösand

Annons
Filmstudio i Härnösand

En av landets största och äldsta filmstudioföreningar, Härnösands Filmstudio, kör igång för hösten och som vanligt har mångårige ordföranden Ulf Burholm och hans styrelsekamrater satt ihop ett spännande och varierat program.

Analysera mera den 26 september representerar väl den breda smaken. Amerikansk komedi med Billy Crystal och Robert de Niro. I viss mån inspirerande till teveserien Sopranos.

Hilary och Jackie som visas den 3 oktober är en engelsk film om en unik syskonrelation. En verklig historia om en stjärncellist och hennes inte fullt lika skickliga syster. När stjärncellisten håller på att dö i MS ber hon som en sista tjänst systern om att få ligga med hennes man!

Flickan på bron som visas den 10 oktober är en fransk film om en kvinna som istället för att ta livet av sig blir måltavla för en knivkastare.

Billy Elliot som visas den 17 oktober är en tragikomisk historia om en lilla killen i det engelska industrisamhället som vill dansa balett.

Vikarien, visas den 24 oktober, är en kinesisk film om en trettonårig flicka som blir lärarvikarie i en skola på kinesiska landsbygden.

Dancer in the dark, visas 31 oktober, är förstås Lars von Triers svenskinspelade storfilm med Björk och Catherine Deneuve.

Bornholms Eko, visas 7 november, är en dansk komedi om en fiskare på Bornholm som får dra åt svångremmen när en fiskekvot införs.

Erin Brockovich som visas den 14 november drog storpublik när den visades på biograferna. Det blev också någon Oscarsstatyett och hyfsad kritik för denna hjältinnehistoria med Julia Roberts i huvudrollen.

Underbara kvinnor vid vattnet, visas 21 november, är en finlandssvensk film som vi också sett som teveserie.

Gadjo Dilo, visas den 28 november, är en resa genom romernas historia i tid och rum. En fransk-rumänsk film som avslutar höstsäsongen för Härnösands filmstudio.

Mer läsning

Annons