Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtonårsfirande dans i skyltfönster

/

Norrdans tradition Windows fyller femton och bjöd som vanligt på dans på liten yta. Snöflingor, en dansande tomte och en lucia i skylfönstret på Storgatan skapade julstämning.

Annons

Och tur var kanske det, för till skillnad från förra året lös snöhögarna med sin frånvaro.

Dansuppvisningen började något avklätt med dansnumret "Getting dressed" där Fanny Barroquère och Toby Fitzgibbons helt enkelt klädde på varandra till tonerna av den isländska artisten Björk. Följande åtta nummer var något mer påklädda, men följde annars samma koncept – dans i ett skyltfönster.

Publiken stod i blåsten utanför och fick se många olika dansstilar. Under årens lopp har Windows innehållit solon, duetter och koreografier för hela ensemblen i stilar som bollywood, jazz, modern dans, flamenco och balett.

Angela Tampelloni och Angelina Verroca bjöd på ett något annorlunda luciatåg när de skred in i skyltfönstret som tomte och lucia. Det var helt klart mer fartfyllt än de traditionella tågen.

Föreställningen avslutades än mer fartfyllt när skyltfönstret fylldes av dansande katter till toner ur musikalen Cats.

Uppsättningen kommer att kunna ses i Härnösand fler gånger under december. Även Kramfors, Näsåker och Sundsvall kommer att få ta del av föreställningen.

– Det börjar bli tradition även i Sundsvall och i Näsåker, säger danschefen Mira Helenius Martinsson.

Mer läsning

Annons