Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eugen Onegin med svensk text

/
  • Operan Eugen Onegin direktsänds till Hullsta Gård och Härnösands Teater i kväll.

Annons

I kväll, den 5 oktober, är det operapremiär i Sollefteå och Härnösand. Då sänds Tjajkovskijs Eugen Onegin direkt från Metropolitan Opera i New York på Hullsta Gård och Härnösands Teater.

– Nytt för i år är att föreställningarna kommer att textas på svenska, berättar Marianne Westlund, föreståndare på Hullsta Gård.

Livesändningarna från The Met kommer att översättas till åtta olika språk och trots att svenska är ett litet språk så blir det ett av dem.

Premiärföreställningen är den hyllade regissören Deborah Warners nya uppsättning av den romantiska tragedin som handlar om två ryska samhällen på kollisionskurs och tre bortkastade liv.

I höst och i vår visas på Hullsta Gård Puccinis Tosca den 9 november, Verdis Falstaff den 14 december, Borodins Furst Igor den 1 mars, Puccinis La Boheme den 5 april och Rossinis Askungen den 10 maj.

Härnösands Teater visar Puccinis Tosca den 9 november, Verdis Falstaff den 14 december, Dvoráks Rusalka den 8 februari, Massenets Werther den 19 mars, Moazarts Cosi fan tutte den 26 april och Rossinis Askungen den 10 maj.

Mer läsning

Annons