Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nya partiet Heja Sverige som ska locka väljarna

/
  • Ingvar Kamprad skulle locka väljare som partiledare för det nya partiet

Nästan alla partier har svårt att hitta väljare i dag. Det nya partiet "Heja Sverige" med Ingvar Kamprad som ledare borde hitta väljarna.

Annons

Det är i stort sett bara miljöpartiet av de riktiga partierna som hittar väljare i dag. SD, den svenska varianten av det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning, hittar väljare men har vissa problem med att verkligheten ser ut som verkligheten.

De riktiga partierna har inte problem med verkligheten men har ändå svårt att hitta väljare.

Kristdemokraterna har en majoritet av väljarna som vet att dinosaurierna var två människor som hette Adam och Eva, men det räcker inte hela vägen in i riksdagshuset 2014.

Centerpartiet har närmare en femtedel av unga män mellan 33 och 37 år som brukar besöka krogarna på Stureplan i Stockholm och som gillar Audi mer än BMW. Men det räcker inte ända in i riksdagshuset 2014.

Moderaterna tappar väljare som Povel Ramel tappade hår en gång. Socialdemokraterna håller upplagan, som papperstidningen gjorde förr i tiden, men vinner nya väljare med samma kraft som en lavin i belgiska Alperna.

Folkpartisterna ryms fortfarande i en lite större telefonkiosk. Vänsterpartisterna ryms fortfarande i en lite mindre telefonkiosk.

Miljöpartiet håller på att bli ett grönt "perpetum mobile", en grön evighetsmaskin. Finns det ens några andra evighetsmaskiner än gröna evighetsmaskiner?

Det nya partiet som hittar fram till väljarna har ett arbetsnamn. "Heja Sverige" heter partiet. Det leds av Ingvar Kamprad. Partiet höll en namnlista framför Ingvar Kamprad. "Kan du bli partiledare för nya partiet Heja Sverige?".

Ingvar Kamprad skrev på sitt namn och fick för besväret ett Kinderägg. Det var inte en grön groda i ägget som Ingvar hoppades på, men en liten byggsats i plast. Ingvar Kamprad satte in byggsatsen av en liten cykel med vingar i sin bokhylla Billy, mellan beskrivningen av hur man bygger samman lagerhyllorna Kramfors.med varandra och en korv med bröd som han inte hunnit äta upp sedan det femte finska IKEA-varuhuset öppnades.

"Heja Sverige" är ett flerfrågeparti. "Ju fler frågor desto bättre" som partiledaren Ingvar Kamprad finurligt uttryckte det. "Ju fler frågor desto färre svar" sa en av de där oförskämda typerna. Journalisterna.

En viktig fråga för "Heja Sverige" är den fråga som just du tycker är viktig.

Tänk nu efter riktigt noga vilken fråga du tycker är viktig. Inte för noga, tänk efter måttligt noga.

Sedan röstar du med full kraft på partiet som kommer att få massor av nya väljare. Partiet "Heja Sverige".

Lars Landström

Kulturredaktör

Mer läsning

Annons