Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag Wallin i Galleriet

Annons
Dag Wallin i Galleriet

Konst

Måleri och skulptur

Dag Wallin

Härnösands Konsthall. Galleriet.

Nordingrå är tillsammans med skånska Österlen något av Sveriges Provence, med en stark lockelse speciellt för konstnärer.

Thage Nordholm var en av konstnärerna som slog sig ner i Nordingrå. Dag Wallin var en annan.

Dag Wallin från Salsåker visar nu skulptur och måleri i Galleriet och blir en bra kontrast till Thage på övervåningen. Dag Wallin är en konstnär som skapar ur hjärtat, precis som Thage gjorde, men hans konst får väl betraktas som mer sökande, begrundande, kanske rentav medvetet disharmonisk.

För Dag Wallin är kärleken den viktigaste egenskapen hos människan, kärleken gör oss gudomliga men bristen på kärlek gör oss förlamade. Vi önskar oss det oföränderliga livet, högsta beviset på lyckan, men samtidigt vet vi att det är kaos som ger möjligheter och utveckling. Vi vet inte vart livets strömmar för oss men vi måste ändå försöka finna en trygghet i att inte veta.

Ur dessa funderingar skapar Dag Wallin verk som tycks vara hans sätt att, inte minst för sin egen skull, bearbeta dessa tankar. Han växlar mellan måleri och skulptur. Alltid fantasifullt, formkänsligt och med en slags pulserande oro. Man känner konstnärens andetag.

Lars Landström

Mer läsning

Annons