Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brita om sitt hundraåriga liv

Annons
Brita om sitt hundraåriga liv

Böcker

Birgitta Fransson

Brita af Geijerstam - samtal inför en högtidsdag

BonnierCarlsen

Den 20 mars fyller översättaren och författaren Brita af Geijerstam 100 år. Vi har recenserat Brita af Geijerstams nya diktsamling Nära men även ytterligare en bok släpps till födelsedagen.

Inför högtidsdagen har journalisten Birgitta Fransson samtalat med Brita af Geijerstam om hennes långa och innehållsrika liv och detta samtal har blivit boken Brita af Geijerstam - samtal kring en högtidsdag.

Brita af Geijerstam sjunger i kör en gång i veckan. Hon har fyra barnbarn och två barnbarnsbarn och är väldigt nära dem allihopa. Varje torsdag är det konserter i det hus för äldre i Nockeby som hon bor i sedan 25 år. Brita af Geijerstam är ordförande i konsertföreningen.

Brita af Geijerstam är känd som översättare (här berättas hur det gick till när hon upptäckte och så kongenialt översatte Nalle Puh) och författare men har även gjort stora insatser som danspedagog. Hon utarbetade en egen rytmikmetod och studerade själv dans i både Sverige och utomlands. Hur orkar hon vara så aktiv i sin höga ålder?

"Jag har aldrig varit rädd för att ta itu med saker. Att inte orka har inte funnits i mitt medvetande. Fast jag har också alltid vetat att vila och avslappning är oerhört viktigt".

Lars Landström

Mer läsning

Annons