Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bejublad debut för ny vokalensemble

/

Nystartade Höga Kusten Vokalensemble gav en bejublad konsert i Själevads kyrka under ledning av David Wahlén.

Annons

Glimrande vackert, smått omtumlande och en känsla av tacksamhet är intryck som infinner sig efter torsdagskvällens succéartade debut för nybildade Höga Kusten Vokalensemble.

En stor och säkerligen förväntansfull publik var på plats i Själevads kyrka för att låta sig hänföras av detta nytillskott på den vokalmusikaliska arenan i vårt landskap och län. Tolv manliga och kvinnliga röster i optimal samklang, intonation, frasering, dynamik under smakfullt nedtonad ledning av David Wahlén, denne musikambassadör som på kort tid visat vilken oerhörd tillgång han är för musik- och kulturlivet.

Repertoaren för kvällen var minst sagt varierad, med Brahms och Rachmaninov i början och slut och många spännande verk av Sven-Erik Johansson, Otto Olsson, John Cage, Ola Gjeilo, Peteris Vasks och Henrik Gorecki där emellan.

Flera nutida tonsättare med gripande tolkningar av kärlek, livskraft och mod att orka gå vidare efter svåra umbäranden. Allt som allt en fantastisk konsert med en nystartad fantastisk ensemble, övertygande solister och en framtida musikgärning som har definitiv guldkant.

Kören är ett drömprojekt för dirigent och körledare David Wahlén, som ända sedan studietiden haft en längtan efter att starta en vokalensemble. Med sin inriktning på uteslutande klassisk musik är vokalensemblen den enda i sitt slag i Ångermanland.

Mer läsning

Annons