Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen lånar flest böcker i Kramfors

/
  • Monica Andersson och den övriga bibliotekspersonalen på Kramfors bibliotek lånar ut flest böcker till barn i Ångermanland.

Härnösands bibliotek är det bibliotek i länet som besöks mest av barn och vuxna i kommunen. Barnen lånar flest böcker på Kramfors bibliotek och Ånge bibliotek.

Annons

Det visar Svensk biblioteksförenings nya rapport "Folkbiblioteken i Västernorrlands län".

Ånge bibliotek lånar ut flest böcker i länet till vuxna och barn. Barn lånar 34,9 böcker per barn i Ånge. Kramfors bibliotek är bäst efter Ånge. Där lånar barnen i genomsnitt 26,4 böcker per barn och år.

– Att biblioteken i Ånge och Kramfors lyckas bra med utlåningen av barnböcker är glädjande. Barns och ungas läsutveckling kan stärkas av bibliotek som har ett spännande och aktuellt utbud och är bemannade med kunnig bibliotekspersonal. Fler barn borde ha den möjligheten i Sverige, säger Niclas Lidberg, generalsekreterare i Svensk Biblioteksförening.

Rapporten visar också att invånarna i Härnösand i genomsnitt besöker sitt bibliotek 13,2 gånger per år. Det är väsentligt högre än riksgenomsnittet som bara är 6,9 besök om året.

Mer läsning

Annons