Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artistiskt måleri på Galleri Ängerö – Sara Varga bland årets utställare

/

Konstnärliga artister har blivit något av en nisch för Galleri Ängerö i Kramfors. Förutom ett gediget utbud av lokal kvalitetskonst kan man i år presentera en serie verk av Sara Varga.

Annons

Under många år har Ragnar och Eva Forsberg drivit sitt Galleri Ängerö, en liten kulturoas i utkanten av Kramfors. Många gånger har man kunnat förgylla utställningarna med ett namn ur den svenska underhållningsbranschen.

– Det är en kul grej som har blivit något av en tradition, säger Ragnar Forsberg.

Lasse Berghagen, Ulf Lundell, Siw Malmkvist, Janne "Loffe" Carlsson och Kjell Lönnå är några av de artister, kulturpersonligheter och skådespelare som har visat sina alster på Galleri Ängerö. Den konstnärliga kvaliteten har varierat från gång till gång, men Ragnar Forsberg ser artisternas konst som ett komplement.

– Det är många svenska musiker som målar, det handlar om kreativa människor och konst och musik tillhör samma hjärnhalva. Vi tycker det ger en trevlig variation och vi vet att det är ett uppskattat inslag.

Årets gäst är artisten Sara Varga, som visar sina målningar och dessutom kommer att uppträda vid vernissagen den 10 juli.

Bland övriga utställare märks Per Westin, som visar sina säreget nostalgiska bilder av ett Kramfors från förr, målningar med en ljuvlig strålglans och sagobokston. Frånöfabriken, Ramvik och gamla apoteket i Kramfors är några av alla de försvunna miljöer som får nytt liv under Per Westins fina pensel – miljöer som slår an en alldeles egen sträng i hjärtat, man vill kliva in i bilderna och bosätta sig i denna hemtrevliga värld där tempot var lugnare, gatorna tystare och världen en mer hemtrevlig plats.

Här återfinns också verk av en av Ångermanlands verkliga nestorer, Olle Gustafsson, några alster av Bengt Lindström samt lite annat smått och gott. Utställningen visas hela juli med start nu på söndag.

– Vi bygger upp en liten scen för Sara Varga och hoppas att många tar med något att sitta på, så sittplatserna räcker till, säger Ragnar Forsberg.

* * *

För fler kulturnyheter: Följ kulturredaktör Katarina Östholm på facebook

Läs mer kultur och hitta alla artiklar på vår hemsida

Mer läsning

Annons