Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en tonsättare presenterar sig

Annons
Ännu en tonsättare presenterar sig

Peter Lyne och Anders Berggrén känner vi till men nu på söndag presenterar sig ytterligare en tonsättare i Härnösand med ett uruppförande av en egen komposition.

Rasmus Nordin komponerade den speciella fanfaren som hördes när Sambiblioteket invigdes men nu presenterar han en hel komposition, Marimba concertino, som ska framföras av inte mindre än tre orkestrar samt Andreas Köhn som solist på marimba.

Det är Härnösands musiksällskap, Säbrå Orkesterförening och Musik och kulturskolans symfoniorkester som tillsammans spelar på en stor konsert på Härnösands Teater nu på söndag.

- Det blir runt 70 personer som spelar tillsammans och scenen blir tillgänglig tack vare att Norrdans gör en paus i rivningen av sitt scenbygge för helgens dansföreställningar, berättar Brita Hatt från Härnösands Musiksällskap.

Konserten bjuder även på musik av bland andra Schubert, Bach och Arvo Pärt. Den mycket talangfulle unge cellisten Daniel Fjellström kommer att höras i ett cellosolo i en Bruch-komposition och vi kan redan nu avslöja att han i samband med konserten kommer att få ett stipendium från Härnösands Musiksällskap. Ett stipendium som blir en bit på vägen mot en ny cello.

I programmet får publiken även höra Härnösandsgitarristen Tomas Persson tillsammans med en liten besättning i Stravinskijs Tango. Tomas Persson arbetar för närvarande med inspelningen av sin första cd.

Lars Landström

Mer läsning

Annons