Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kullamark-IKEA 1-0

Mannen hade skaffat en lägenhet i Timrå och skulle möblera den.

Då åkte han till soptippen i Älandsbro och fyllde bilen med prylar.

Och togs på bar gärning.

Det var en förbipasserande som uppmärksammade mannen, mitt under pågående stöldrajd, vid 05.30 på onsdagsmorgonen. En polispatrull åkte till soptippen i Kullamark och påträffade mannen i hans bil utanför grindarna.

- Hans förklaring var att han skaffat en lägenhet i Timrå och var på jakt efter saker som han kunde möblera den med, säger Ulrika Blyberg, förundersökningsledare vid Härnösandspolisen.

Mannen hade tagit sig in genom ett hål i tippens stängsel och sedan packat bilen full med prylar; allt från högtalare till en hatthylla hade han samlat på sig. Sammanlagt hade han plockat på sig 25 saker, många av dem elektroniska.

Han erkände brottet direkt, greps och togs med till polisstationen. Mannen är välkänd hos rättsväsendet sedan tidigare och figurerar i dag i flera andra öppna fall. Polisen ville därför anhålla honom, men jouråklagaren i Sundsvall avslog begäran och han släpptes på fri fot på onsdagsförmiddagen.

Fortfarande misstänkt för inbrottet och stölderna på soptippen.


JON HÄGGQVIST
070-650 42 11