Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönikörer: "Fel person gjorde mål"

Annons

Fel person gjorde mål när Cristiano Ronaldo nickade Portugal ett steg närmare fotbolls-VM i Brasilien. Nu krävs ett underverk av Zlatan Ibrahimovic i returen.

Det anser landets sportkrönikörer, efter gårdagens förlust mot Portugal i VM-kvalet.

"1-0 förlusten mot Portugal kändes bitter - och Sverige var värt ett bättre öde. Chanserna att vi tar oss hela vägen till Rio har minskat rejält, skriver Expressens Daniel Kristoffersson, som tycker det var extra bittert att Ronaldo gjorde målet.

"Cristiano Ronaldos mål var såväl en statusmarkering som ett blytungt mål", skriver Diljen Otlu på VLT.

Aftonbladets Erik Niva anser -liksom flera andra krönikörer - att Ronaldo trots att han var grinig, gnällig, frustrerad och irriterad ändå var hjälte.

Niva tror att det krävs minst tre blågula mål på Friends arena för att landslaget ska ta sig till Brasilien.

Ronaldo vann

Göteborgs-Postens Malin Jonson är inne på samma spår:

"Sverige var på väg att skriva en ny klassiker. Men i äventyrarnas stad är det portugiserna som skriver historieböckerna."

Sydsvenskans Anja Gatu anser att det inte är något snack om att Portugal är det bästa laget. Men frågan är om inte Sverige stod för den bästa prestationen i gårdagens match.

"Varje spelad minut utan insläppt mål kändes som en vunnen minut. En minut närmare en poäng och något som liknade ett drömresultat i Lissabon, skriver hon.

Utländska medier var inte sena med att förklara Cristiano Ronaldo som vinnare i matchen i matchen mot Zlatan Ibrahimovic. Den svenske lagkaptenen fick inga höga betyg efter 0-1-förlusten.

Slö promenad

"Zlatan Ibrahimovic tillbringade större delen av kvällen med en trivsam promenad i Lissabon, han kan inte vara lika slö på tisdag", skriver The Guardian på sin webbplats.

Och de svenska krönikörerna höll med om vem av de två världsstjärnorna som glänste mest.

"Ronaldo vann den här matchen för Portugal och därmed bollas det mesta över till Zlatan i returmatchen, konstaterar Stisse Åberg på Arbetarbladet.

DN:s Johan Esk säger sig ha känslan att Sverige kan slå Portugal hemma:

"VM är långt borta men det här svenska laget har överlevt vandringar i dödsskuggornas dal förr."

Mer läsning

Annons