Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den pinfärska boken om Jacke Sjödin

/

Jag har därför skrivit en egen bok om mig själv. Jag har kanske inte lika många pengar som Kamprad eller partyn som kungen eller pinglor som Bergman, så boken blev inte så lång. Bara en sida faktiskt. Därför kan jag publicera den i sin helhet här och nu, innan Thomas gör det. Håll till godo!

Annons

Thomas Sjöberg har kommit ut med den nya boken “Ingmar Bergman, en berättelse om kärlek, sex och svek". Sjöberg har tidigare skrivit om bland andra Ingvar Kamprad och kungen i den beryktade “Den motvillige monarken". Och om han nu har betat av Kamprad, kungen och Bergman, så finns det väl stor risk att jag står på tur. Därför tänkte jag att det är säkrast att mota Olle (eller Thomas) i grin. Jag har skrivit en bok om mig själv.

Jacke Sjödin, en berättelse om rim, hallonbåtar och framtänder

Kapitel 1. Den svåra uppväxten

Sjödin föddes i Sollefteå 1966 med burrigt rött hår. Vid cirka ett års ålder lärde han sig gå. Vid cirka två års ålder trillade han omkull. Från pottan. Det ledde till svår pottskräck. Kanske har traumat följt honom in i vuxenlivet. (Fast toalettbesöken går hyggligt geschwint idag.) Efter lågstadiet började han mellanstadiet. Sedan blev det högstadiet.

Kapitel 2. Den svåra olyckan

1973 skadade Sjödin höger framtand i slalomliften i Hallstabacken. Det var en mycket stor framtand - redan då - och den vita snön färgades röd av gossens blod. Tanden satt kvar men pekade åt Kramfors till. Senare visade den sig vara död. Sörjd av få, saknad av färre. Den sitter kvar än idag, lite brunare i nyansen än det övriga (mer gulaktiga) garnityret.

Kapitel 3. Den svåra tonårstiden

I ungdomsåren hamnade Sjödin lite snett. Det var den gången han stod lutad mot en ladugårdsvägg. I övrigt gick det mesta hyggligt. Han begick dock flera lagbrott. Han har fyra p-böter och två fortkörningar på sitt samvete. Dessutom snattade han en påse hallonbåtar på Konsum vid Nipvallen 1981, något han ångrar djupt än idag.

Kapitel 5. Skandalerna

Kapitel 6. Kvinnorna och sexlivet

Sjödin har fem barn. Fem gånger alltså. Minst. Han är mycket populär hos kvinnor. Särskilt kvinnor från 75 år och uppåt.

Kapitel 7. Yrket

Sjödin tjänar grova pengar på kåserier och rimmande. Dock går ännu grövre pengar månatligen ut på blöjor och blodpudding och hallonbåtar. Han skriver ofta odödliga tvåradingar, av typen:

Lär dig livets stora gåta:

Byta kamrem på Toyota.

Kapitel 8. I dag

Idag lever Sjödin i ett hus med sin familj, två katter, en kanin och en jädra massa möss. Han är ärligt talat en rätt färglös typ. (Utom på höger framtand.) Till och med det röda håret har trillat av. Utom det i näsan och öronen.

* * * * *

Ja, det var det. Boken är illustrerad med många avslöjande bilder. Vill ni köpa den kan ni sätta in 1200 kronor på mitt bankgiro. Thomas Sjöberg får lägga till en nolla.

Mer läsning

Annons