Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att stå med byxorna nere…

/

En liten moderator berättar i dag om hur det kan gå på en konferens när man har tingen emot sig.

Annons

Moderatorn vaknar upp på sitt hotellrum i Göteborg efter hyfsat god natt. Klockan är strax före sju. Om en dryg timme ska han stå på en scen och inleda en konferens inför 450 förväntansfulla konferensdeltagare. Han tar en dusch och börjar sedan klä på sig. Han knäpper den nystrukna skjortan, kränger på sig brallorna och drar igen blixtlåset i gylfen. Då hörs ett litet försmädligt SPROINK från gylftrakten. Moderatorn tittar ner och ser att han har den lilla blixtlåspluppen (jag tror den heter löpare på rätt svenska) i handen. Blixtlåset har totalhavererat. Gylfen står på vid gavel, likt ingången till Lummelundagrottan. Eller kanske likt ett slukhål. Eller ett grävlingsgryt.

Moderatorn grips av panik. Han försöker med darrande fingrar tvinga tillbaka blixtlåspluppen så att den ska haka fast i häktorna igen, men han inser omedelbart att det är ungefär lika stor chans som att vinna en miljard på lotto utan att ha köpt en lott.

Desperat skyndar han ner till hotellreceptionen. Han går med bägge händerna i byxfickorna, då det tycks vara enda sättet att hålla grävlingsgrytet någorlunda stängt.

– Gomorron, säljer ni byxor?

– Nej.

– Jaså inte. Har ni kanske ett par säkerhetsnålar då?

Några minuter senare sitter moderatorn på hotellrummet och försöker febrilt tråckla ihop gylfen med tre säkerhetsnålar. Tiden går. Han missar frukosten. Säkerhetsnålarna sprätter upp och träffar illa… Men till slut har han fått igen gylfen och anländer till konferensen fyra minuter innan den börjar. Moderatorn kliver upp på scenen och hälsar alla hjärtligt välkomna, och under hela förmiddagen har han en lätt framåtböjd hållning för att inte utsätta tre säkerhetsnålar för onödigt tryck och riskera spräcka grävlingsgrytets så skört stängda entré.

Klockan 12 bryter konferensen för lunch. Moderatorn rusar ut i Göteborg, kastar sig in i första bästa klädaffär med något vilt i blicken och ropar:

– Ge hit ett par byxor!!!

Klockan 13.00 står han åter på scenen. Han har nu missat både frukosten och lunchen den här dagen. Men han står med en helt annan hållning, och han har en helt annan säkerhet i både blick och röst.

Under eftermiddagskaffet berättar han om debaclet för en liten inre krets på konferensen, varpå en man utbrister:

– Jag såg det! Fast jag trodde du hade använt häftapparat!

Moderatorn åker hem från Göteborg och tar med sig två lärdomar från konferensen:

1. Ha alltid med ett par extra byxor.

2. Ha aldrig mer gula kalsonger.

Veckan beroende

Om man är ett sådant socketroll att man den 28/11 sprättar och vräker i sig en av barnens chokladkalendrar, bör man söka hjälp då?

Mer läsning

Annons