Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronfallet bromsas upp

De senaste tidens kronras bromsades upp på onsdagen. Räntorna gick åt olika håll.

Den finansiella turbulensen kring schejkdömet Dubai har inte avtagit. Dubai-börsen fortsatte rasa på onsdagen och oron kan sprida sig till de globala ränte- och valutamarknaderna.

Och det krävs drastiska åtgärder i budgetkrisens Grekland, men problemet är i första hand en inrikespolitisk fråga, enligt finansminister Anders Borg. Han ökar därmed trycket på Grekland att börja sanera i finanserna.

Den svenska industrins återhämtning är inte lika stark som många trott, visar oktobersiffror från Statistiska centralbyrån.

Stockholmsbörsen och de övriga Europabörserna föll på bred front.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades oförändrad till 3,18 procent, medan räntan på den tvååriga statsobligationen steg med 0,04 procentenheter till 0,42 procent.

Kronan stärktes mot euron med ett öre till 10:49 kronor. Mot dollarn försvagades kronan med ett öre till 7:12 kronor.

Tioårig statsobligation: 3,18 procent (3,18).

Tvåårig statsobligation: 0,42 procent (0,38).

Euro: 10:49 kronor (10:50).

Dollar: 7:12 kronor (7:11).

TCW-index: 137,48 (137,46).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.