Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronér debuterar i "Familjen Addams"

Annons

När Broadwaymusikalen "Familjen Addams" intar Lorensbergsteatern i Göteborg bjuds publiken på skräckblandad komik och ett ifrågasättande av normer. Och mitt i allt står en musikaldebuterande Lasse Kronér.

För de flesta är "Familjen Addams" synonymt med en svartvit tv-serie från 60-talet eller en 90-talsfilm. Men nu är det dags för en ny version, när Familjen Addams blir musikal på Lorensbergsteatern i Göteborg med premiär den 21 september.

"Typecasting

I rollerna syns bland andra Claes Malmberg, Petra Nielsen, Jessica Zandén - och Lasse Kronér.

Jag har fått ett par bra musikalerbjudanden innan, som jag tackat nej till av olika skäl. Men det här gick ju inte att motstå, säger Lasse Kronér, när TT träffar honom under repetitionerna. Jag har alltid diggat "Familjen Addams". När man var liten och såg det, då var det något nytt som man aldrig sett förut. Så när någon nu sa att jag skulle spela Onkel Fester, som är en flintskallig, tjock idiot - då kände jag att där är min roll. Det var typecasting på hög nivå. Sen var det bara att raka av sig det lilla hår som fanns kvar och köra.

Bäste vän

Bland motspelarna hittar Lasse Kronér bland annat sin bäste vän - Claes Malmberg.

Det är väldigt roligt egentligen, säger Lasse Kronér. Jag och Claes har känt varandra i över 30 år. Vi har bott ihop och varit extremt nära kompisar under en lång, lång tid. Men vi har aldrig jobbat ihop egentligen. Det är lite märkligt, men superkul att få göra det nu.

Vad är normalt?

Musikalen handlar om familjen Addams första möte med en "vanlig" familj. Dottern Wednesday Addams (Karolina Engelbrektsson) blir kär i Lucas (Johan Yngvesson), och familjen Addams bestämmer sig för att bjuda hem Lucas familj på middag i spökslottet. Och där uppstår en krock.

Hela "Familjen Addams" hyllar mörkret och döden och man skojar med begreppen. Och ska man hitta något djup i pjäsen så är det att man ställer frågan: vad är normalt och vad är inte normalt? Den normala, vanliga medelklassfamiljen är ofta inte så lycklig som den verkar på pappret. Men vi som är konstiga kanske är lyckligare inombords, förklarar Claes Malmberg, och fortsätter: Den frågan är intressant tycker jag, för vi lever i en tid där alla tycker att sättet de själva lever på är normalt och allt annat är onormalt.

Mer läsning

Annons