Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronan tappar mark

Räntorna steg marginellt och kronan försvagades mot både euron och dollarn.

Läget för den svenska ekonomin har förbättrats och därför skriver regeringen nu upp BNP-prognosen för i år från +2 procent till +3 procent. Arbetslösheten kommer också bli mindre än befarat. Finansminister Anders Borg tror på fortsatt stigande bopriser.

Det blev oväntat ett litet steg nedåt för inköpschefsindex för eurozonen. Indexet speglar konjunkturen i industrin och tjänstesektorn och det var framför allt tjänstesektorn som backade.

Räntorna fortsatte att stiga i Aten. Gapet till tyska räntor slog rekord trots att Greklands finansminister sade sig se goda förutsättningar för att kunna täcka landets lånebehov under den närmaste tiden.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades oförändrad till 3,34 procent. Räntan på den tvååriga statsobligationen steg med 0,01 procentenhet till 1,60 procent.

Kronan försvagades mot euron med ett öre till 10:12 kronor. Mot dollarn försvagades kronan med tre öre till 7:19 kronor.

Tioårig statsobligation: 3,34 procent (3,34).

Tvåårig statsobligation: 1,60 procent (1,59).

Euro: 10:12 kronor (10:11).

Dollar: 7:19 kronor (7:16).

TCW-index: 134,63 (134,58).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.