Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronan stabil, lägre ränta

Annons

Riksbanken lämnade reporäntan oförändrad på 0,25 procent. Räntorna föll, medan kronan var stabil mot både euro och dollar.

Dagen bjöd på en rad makrohändelser. Norges centralbank höjde till skillnad från den svenska sin viktigaste styrränta med 0,25 procentenheter på onsdagen, till 1,75 procent. Höjningen var den andra inom loppet av tre månader och tog många bedömare på sängen.

Inköpschefsindex för eurozonen fortsätter att klättra och var högre än väntat i december.

USA:s konsumentpriser steg med 0,4 procent i november, vilket låg i linje med förväntningarna, medan nystartade husbyggen i USA steg med 8,9 procent, vilket var något lägre än väntat.

På onsdagskvällen svensk tid (klockan 20.15) väntades räntebesked från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed), som också väntas lämna sin viktigaste styrränta orörd.

Tioårig statsobligation: 3,36 procent (3,37).

Tvåårig statsobligation: 1,69 procent (1,76).

Euro: 10:44 kronor (10:44).

Dollar: 7:16 kronor (7:17).

TCW-index: 137,34 (137,29).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.