Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krock och poäng för prinsen

Annons

Prins Carl Philip Bernadotte hade en märklig STCC-tävling.

Efter ha blivit nedflyttad, straffad för oschysst körning och till slut krockat bort Alx Danielsson slutade han på tiondeplats och tog mästerskapspoäng.

Viktigt att ta nya poäng, sade Bernadotte.

Efter ha straffats i Karlskoga efter ovårdad körning med att flyttas ner fem startpositioner fick han starta från sista startruta i Tierp. Väl där hade en dust med Alx Danielsson mer eller mindre hela loppet som slutade med att Bernadotte såg till att stoppa förarkollegans race.

Danielsson berättar:

Ja, vad ska jag säga. Han såg mig, men jag tror bara det blev fel. Han körde på mig vid ett tillfälle och sedan när mina bakdäck tog slut och jag mest sladdade runt hittade han farten och var snabbare än mig. När han skulle förbi så ville jag inte dumstänga utan släppte förbi honom. Men då gjorde han ett misstag och knuffade in mig i däckhögen så jag fick punktering och tvingades bryta. Det blev ett märkligt slut på ett dåligt race, säger han till TT.

Carl Philip Bernadotte kommenterar själv:

Tävlingen var hård, med en hel del incidenter. Men jag satte snabbare varvtid i tävlingen än under kvalet och så var det viktigt att ta nya poäng, sade han.

Mer läsning

Annons