Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroatien sparkar förbundskaptenen

Annons

Kroatien, en av Sveriges möjliga motståndare i playoffmatcherna till fotbolls-VM, sparkar sin förbundskapten - trots att bara en månad återstår till avgörandet.

Det kroatiska fotbollsförbundet beslöt på onsdagen att göra sig av med Igor Stimac och ersätta honom med förre landslagsmittfältaren Niko Kovac. Stimac ställde även själv sin plats till förfogande efter 0-2-förlusten mot Skottland i tisdags. Resultatet var ännu ett bevis på att Kroatien tappat formen helt i slutet av kvalet där man har tre förluster och en oavgjord på sina fyra avslutande matcher. Redan före sista omgången var det klart att Kroatien skulle bli tvåa i grupp A bakom Belgien.

Kroatien blev seedat inför playoff och kan därför få möta Sverige, som är oseedat.

Det var ett svårt beslut, för Stimac är en personlig vän och vi var lagkamrater i landslaget, men en rad dåliga resultat och matcher gjorde det oundvikligt, sade förre storspelaren Davor Suker, numera ordförande i Kroatiens fotbollsförbund, vid en presskonferens i Zagreb på onsdagen.

Kovac kommer närmast från posten som förbundskapten för Kroatiens U21-landslag som han lett till fyra segrar på fyra matcher.

Mer läsning

Annons