Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritikerna hyllade housemaffian

Annons

"Extas", "fenomenalt" och "storstilad final". Kritikerna spar inte på orden när Swedish House Mafias första spelning på Friends Arena i Solna, norr om Stockholm, under torsdagskvällen ska bedömas.

I Aftonbladet och Expressen får spelningen fyra plus respektive getingar på en femgradig skala.

Markus Larsson i Aftonbladet tycker att tajmingen är bländande i showen. "Swedish House Mafia har verkligen resurserna - beatsen, tekniken, effekterna - för att skapa spektakulära masspsykoser", skriver han och lyfter fram samspelet mellan låtarna, ljusshowen, bildskärmarna, rökfontänerna och konfettin.

"Blockbuster-spelning"

På Expressen vill inte Anders Nunstedt vara sämre. "En blockbuster-spelning med perfekt surroundljud, en stundtals sjukt snygg ljusshow, en bas som pumpar så hårt att man inte lyckas stå still även om man försöker", skriver han.

Dagens Nyheters Johanna Paulsson är något mindre begeistrad och tycker att konserten emellanåt tacklar av en smula. "Det här är inget riktigt dansmusikparty utan mer en passiv föreställning även om de flesta med sittplatser på läktarna står upp".

Göteborgs-Postens Daniel Claeson ger betyget tre fyrar av fem och skriver att showen innehåller "så gott som noll döda punkter och det, ska ni veta, är sannerligen en konst i sig" och att det blir "en totalanstormning för såväl skallen som magen". Men där ligger lite av problemet skriver han vidare, att det blir rätt jämntjockt emellanåt.

Mer läsning

Annons