Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot back to back-orättvisa

Annons

Växjö besegrade ett segt Luleå med 1-0 i SHL-hockeyn på lördagen, dagen efter norrderbyt mot Skellefteå.

Jag vill inte skylla på något, men det borde vara lika för båda lagen om man ska spela matcher två dagar i rad, sade Luleås tränare Thomas Berglund efteråt. Absolut, jag håller med, sade Sam Hallam, Växjös tränare.

Hans recept för att undvika att så kallade back to back-matcher missgynnar ett lag är fulla SHL-omgångar på fredagar och lördagar.

Livet är inte rättvist, men det vore en lösning, sade han.

Växjö var piggare än Luleå, som såg ut att ha bränt sitt bästa krut i segermatchen mot serieledarna på fredagskvällen.

Smålänningarna vrålade av glädje i omklädningsrummet efter matchen, och allra mest målvakten Mattias Modig, 26 år, med Luleå som moderklubb.

Det här var riktigt skönt. Vi har väntat länge på att slå Luleå. Vi var nära i fjol men då kvitterade de och vann. Det var otroligt skönt att vi kunde hålla undan i dag, säger han.

Ersatte Munroe

Växjö hade tio förluster i rad mot norrbottningarna inför lördagsmatchen och dessutom tre förluster i rad i SHL bakom sig.

Det var perfekt att få bryta det, och att det blev just här, säger 26-åringen.

Mattias Modig hade bara stått i fem matcher när han fick kliva ut på isen i andra perioden mot Luleå. Orsaken var att Scott Munroe inte kände sig kry.

Det har inte blivit så många matcher. Munroe har varit bra, och jag har varit skadad, jag fick axeln ur led och det har tagit tid att få ordning på den, säger Mattias Modig.

Sam Hallam gladdes med målvakten.

Han har haft det tufft. När han har stått tidigare har vi inte spelat vår bästa hockey så det var otroligt kul för honom att vi kunde vinna i dag, sade han.

"Perfekt bortamatch"

Växjö var medvetet om att Luleå haft en tuff match bakom sig när pucken släpptes.

De såg inte trötta ut, men vi tänkte att vi i alla fall skulle kunna matcha dem i intensitet. Jag tycker vi gör en perfekt bortamatch. Vi får första målet, och sedan är det bara att kriga för att behålla ledningen, sade Sam Hallam. Vårt boxplay är en viktig nyckel till segern, sade han.

Ryan Lasch gjorde matchens enda mål i andra perioden. Växjö hade inte skjutit ett skott på mål när amerikanen efter sju minuter fick en kontringschans och fri kunde skrinna mot Luleåmålvakten.

Skottet var stenhårt. Pucken tog på målvakten, studsade rakt upp och föll i mål.

Det var två backar som var lite för offensiva där och de får ett mål, sade Thomas Berglund.

Växjö klättrar i tabellen upp på säker slutspelsplats genom segern och ligger nu fyra i tabellen. Luleå föll en placering och ligger femma.

Mer läsning

Annons