Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristna kränkta av Jesus-kommentar

Annons

Senegals muslimske president Abdoulaye Wade har utfärdat en ursäkt till kristna efter kommentarer som ledde till oro på gatorna, uppger den lokala nyhetsbyrån APS.

Wade sade i måndags att den muslimska majoriteten inte betraktar Jesus Kristus som Gud och att muslimer betraktade landets kyrkor som ställen där man "tillber någon som inte är Gud".

Det ledde till att kristna ungdomar i onsdags stötte samman med säkerhetsstyrkor efter att ärkebiskopen av Dakar, kardinal Theodore Adrien Sarr, anklagat regeringen för att förolämpa Senegals kristna.

Presidentens son, Karim Wade, som även är minister, utfärdade en ursäkt å statschefens vägnar.

Om presidentens kommentarer förolämpat Senegals kristna, ber vi dem och det internationella kristna samfundet om ursäkt, sade Wade till APS.

Ärkebiskopen uppmanade dock på torsdagen presidenten att offentligt be de kristna om ursäkt i stället för via en "delegation" som på onsdagskvällen besökt honom i hans hem.

Senegals runt 90 procent muslimer har traditionellt sett levt i harmoni med dem som tillhör minoritetsreligionerna.