Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kristina från Duvemåla" till London

Annons

"Kristina från Duvemåla" erövrar London den 14 april. Konsertversionen av Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal framförs i Royal Albert Hall för att fira att det på dagen är 160 år sedan briggen "Charlotta" lämnade Sverige för Amerika i Vilhelm Mobergs "Utvandrarna", skriver Dagens Nyheter.

Benny Andersson säger till tidningen att syftet med konserten även är att visa engelsmännen att duon gjort mer än Abba och "Mamma mia", som just nu spelas i London.

Konsertversionen av "Kristina från Duvemåla" gjorde succé när den spelades i New York i september förra året. London bjuds på i princip samma konsert, med Helen Sjöholm i titelrollen.

"Kristina från Duvemåla" hade premiär första gången 1995 på Malmö musikteater. Musikalen flyttade sedan till Cirkus i Stockholm och har setts av sammanlagt 1 miljon männniskor.