Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristianstad vann Skånederbyt

Annons

Kristianstad tog en ny tung seger i elitseriehandbollen på lördagen. Kristianstad drygade ut ledningen i toppen efter bortaseger i Skånederbyt över Malmö med klara 28-22.

Malmö hängde med bra i första halvlek inför storpubliken, över 5 000, men Kristianstads målvakt Dan Beutler stod då för nio räddningar och gästerna ledde med 14-11 i paus, skriver sydsvenskan.se. I andra halvlek gjorde Malmö fler misstag, vilket straffade sig. Kristianstad gick runt på fler spelare och vann till slut klart. Kristianstad leder den haltande tabellen med tre poäng före Alingsås.

Alingsås gick upp som ensam tvåa efter att ha bortabesegrat Redbergslid med uddamålet, 26-25. Hela tio spelare i Alingsås kom med i målprotokollet, men flest mål, sju, gjorde hemmalagets Pontus Zetterman.

Drott bortabesegrade Ystad med klara 38-33 - Magnus Persson bidrog till segern med hela 11 mål - och passerade Skånelaget i tabellens nedre region.

I sitt åttonde försök att få till en seger var Önnered i ledning i halvtid hemma mot Sävehof med 12-10. Men det slutade som det brukade. Önnered åkte på en ny förlust och står kvar på en poäng efter att Sävehof vänt och vunnit med 25-23. Matchens bäste målskytt återfanns i Önnered, där Andreas Arrman gjorde sju mål.

Mer läsning

Annons