Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristianstad tog revansch

Annons

Kristianstad fick revansch på Sävehof i herrarnas elitserie på annandagen. Fem dagar efter hemmaförlusten mot samma lag med 26-27 vann nämligen skåningarna på bortaplan med hela 33-27.

Kristianstad fick en drömstart och hade 5-0 efter drygt fem minuters spel. Det var framför allt de kvicka kontringarna som sårade ett till synes jultrött Sävehof. I synnerhet Kristianstads högersida, med de vänsterhänta skyttarna Darko Martinovic och Johannes Larsson, firade triumfer. De svarade för vars sju mål. För kantspelaren Larssons del kom de flesta fullträffarna i frilägen.

Jag hade bra flyt med kontringar, jag fick inte så många kantlägen. Det är bra att få de där enkla målen, sade han till SVT.

I Eskilstuna delade Guif och Ystad på poängen efter att ha spelat 24-24. Ystads Andreas Thynell fastställde slutresultatet med 28 sekunder kvar av matchen. Guif hade sedan chansen att avgå med segern i matchens sista anfall, men man missade i avgörandets stund.

En katastrofal andra halvlek spolierade Aranäs vinstchanser mot Redbergslid. Det stod 15-14 till Aranäs i paus - och slutade 37-23 till Redbergslid.

Hammarby vann en tät hemmamatch mot Skövde med uddamålet, 28-27. Kantspelaren Martin Dolk målbäst hos stockholmarna med sina sju fullträffar. Det blev enkla bortasegrar för Lugi respektive Drott. De förstnämnda bortaslog Västerås Irsta med 30-20, och de senare avfärdade Skånela med 32-16.

Alingsås hemmabesegrade Malmö, 35-25.

Mer läsning

Annons