Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristen aktivist gripen i Nordkorea

En kristen amerikansk människorättsaktivist har gripits i Nordkorea efter att ta tagit sig in illegalt i det slutna landet, uppger hans medarbetare.

28-årige Robert Park filmades av sina kollegor när han gick över den frusna floden Tumen mellan Kina och Nordkorea. Park, som har koreanskt ursprung, hävdar att han fått en gudomlig vision av Nordkoreas befrielse.

Jag kom hit för att förkunna Guds kärlek! ropade Park när han tagit sig över floden enligt en medarbetare, som vill vara anonym.

Med sig hade Park ett brev med en uppmaning till den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Il att frige politiska fångar, stänga koncentrationsläger och stärka de mänskliga rättigheterna.

Nordkorea har inte kommenterat fallet, men Parks kollegor uppgav att de fått höra att han gripits och förhörts av nordkoreanska myndigheter.

Tidigare i år tillbringade två amerikanska journalister fyra månader i fängelse i Nordkorea efter att olagligt ha tagit sig in i landet.