Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristdemokraterna i Härnösand delar ut Vitsippspriset

Kristdemokraterna Härnösand hade den 20 februari sitt sedvanliga årsmöte på Parkaden.

Varje år delas det ut ett Vitsippspris.

Vitsippan är kristdemokraternas partiblomma. Associationerna går till vårens obändiga växtkraft (vild och häftig) och att vitsippan är så svår att utrota, precis som människors engagemang i samhället. Vitsippspriset delas ut för små och stora insatser som är viktiga för samhället, ofta utförda i det tysta.

När styrelsen för Kristdemokraterna i Härnösand summerade ihop de nomineringar som kommit in, blev det i år Roine Åkerblom som fick priset där motiveringen löd ”Genom idogt arbete och med sig själv som förebild, visar han vägen till upprättelse och till ett drogfritt liv”.

Att Roine Åkerblom med sin missbrukarbakgrund skulle bli pastor var långt ifrån självklart säger han. Men i dag har han fått titeln socialpastor av sin arbetsgivare, Pingstförsamlingen i Härnösand. Han är också fängelsepastor på Saltviksanstalten. Förutom allt detta har han också ett stort intresse för amerikanska bilar vilket gör att han ofta kallas för raggarpastorn.

Ingemar Wiklander

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel