Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kriget är i gång

– I Safezone är det magasin ur som gäller säger AnnaCarin Löfgren, pressansvarig på Berget 8, det krigsrollspel som just nu utkämpas på Remsleberget i Sollefteå.

Hela evenemanget är uppbyggt kring ett scenario där det påhittade landet Poldavien säljer uran för att finansiera sin armé. Något utbrytarorganisationen NAF (Northen Alliance Force) inte accepterar och krig utbryter.

– Totalt är det 1 400 personer som deltar från över 30 olika länder och de tar det på fullaste allvar. För oss tar det hela året att planera. Jag vill inte spekulera i hur mycket pengar det kostar men allt vi drar in lägger vi på rekvisita. Ingen tjänar några pengar på evenemanget. Det är bara eldsjälar som jobbar här.

Vi närmar oss en vägspärr. Löfgren visar upp sin arrangörsbricka och vi får passera. Vaktposten ger oss en lång blick och jag viftar lite med min orangea tygbit för att visa att jag inte är en spion får fiendestyrkorna.

– Vi är inne på spelområdet nu och folk tar det seriöst. Det här är det största rollspelet av den här typen i Sverige.

En grupp sammanbitna krigare kommer ut ur ett tält. De ska ut på uppdrag och hoppas på strid.

– Det här är ju deras värld just nu så det är klart att de hyser visst agg mot fiendesidan!

Gregorg Hoefkens eller "Shaggrath" som han kallar sig i spelet har åkt från Frankrike för att delta.

– Vi har varit ut och patrullerat i skogen, spårat och jagat NAF hela dagarna. På nätterna sover vi i tält. Det blir tre dagar i fält.