Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krävde rättvisa och trygghet

Vi behövs mer än någonsin, både arbetarrörelsen och fackföreningarna.

Det sa Clas Linder när han förstamaj-talade i Kramfors.

Clas Linder som är vice ordförande i Transport, talade inför en stor samling människor. Det var länge sedan tåget med demonstranter varit så långt och tätt som i år. Visserligen hade vänstern och socialdemokraterna slagit ihop sina led, men intresset för att demonstrera verkar ändå vara starkare än tidigare.

- Den politik som alliansen för kommer öka klyftorna mellan rik och fattig, sa Linder i sitt tal till Kramforsborna. Vi behöver tillväxt och utbildning istället för sänkt skatt eller jobbavdrag, för det skapar inga jobb.

Vidare tog han upp USA:s inblandning i kriget i Irak, utvecklingen inom EU, men framför allt talade han om borgarnas politik.

- Det finns ingen frihet om det inte finns någon rättvisa, sa han och möttes av publikens applåder. Fortsätter det så här som det gör nu kommer väldigt många att fara illa.


VERONICA LANDSTRÖM