Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på att pensionsbeslut ses över

Annons

Svensk scenkonst och arbetstagarorganisationerna på scenkonstområdet begär i en gemensam skrivelse att regeringen ska se över Statens pensionsverks beslut om pensionspremier.

I november informerade Statens pensionsverk, SPV, scenkonstbranschen om att man i december skulle börja fakturera retroaktiva pensionsavgifter för ett belopp som tillsammans med särskild löneskatt uppgår till närmare 50 miljoner kronor. Beslutet kritiserades skarpt av bland annat arbetsgivarorganisationen Svensk scenkonst. Det fick SPV att bevilja uppskov för institutioner som inte kan betala.

Teaterförbundet, Sveriges Yrkesmusikerförbund, Musikerförbundet och Svensk scenkonst anser dock att detta inte räcker. De vill att regeringen använder sitt mandat för att se över möjligheten att omtolka Pensionsverkets beslut.