Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krantz & Krantz förbereder överraskning till såpamiljonären: "I grund och botten är han en vanlig raggare"

Realityserien med multimiljonären Leif-Ivan Karlsson, 56, gör succé på TV3.
Nu har har han inlett ett samarbete med motorprofilen från Härnösand, Lars-Åke Krantz.
– Han ville bjuda på vin, men blev lite förvånad när jag berättade att jag inte dricker något starkare än Coca Cola, säger Lars-Åke.

Lef-Ivan Karlsson är den excentriske superentreprenören som vältrar sig i lyx och inte gör någon hemlighet av att han gillar att tjäna pengar, stora pengar.

Tittarna får följa familjen Karlssons liv i Sverige och USA. Det är en vardag fylld av lyx, fester och affärer. Men fram skymtar också en mörkare sida av den forne bilhandlaren från Överkalix i Norbotten som kämpar mot övervikt och en sviktande hälsa.

Läs mer: Jagar ledtrådar som kan lösa mordet

Själv beskriver han sig som "The King of fucking everything". En beskrivning som motorprofilen Lars-Åke Krantz inte är sen att bekräfta.

– Ja, han gillar att omge sig med lyx. Men i grund och botten är Leif-Ivan en vanlig raggare med båda fötterna på jorden som älskar att åka omkring i en Cadillac. Första jänkaren köpte han redan som 13-åring, en Valiant från 1963.

Familjen Karlsson lever halva året i sin stora fastighet i Tullinge och resterande tid i Florida. Det var också där vänskapen med Lars-Åke Krantz inleddes för snart två år sedan.

– Han kom på en av våra spelningar i Florida och var väl inte riktigt nykter. När han efteråt på bred nottbottniska började prata om sina bilar och att han skulle bygga ett museum undrade jag: Vad är det här för kuf?

Men tvivlen försvann snabbt och de båda inledde ett samarbete som pågår än idag.

– Vi blev kompisar, åker runt på bilevent tillsammans och gör en massa roliga saker ihop. Jag respekterar hans livsstil, även om det är långt ifrån den vardag jag lever i, säger Lars-Åke.

De är överens om det mesta, men inte alkoholen.

– Han blev lite brydd när jag sa att jag nobbar alkohol, men har accepterat att jag inte festar, säger Lars-Åke.

Läs mer: Första sommarjobbet: Motorprofilen Lars-Åke Krantz var dräng på slåttanna

I mitten av oktober lämnar Leif-Ivan höstrusket för huset i soliga Miami. Men först blir det ett stort avskedparty på familjens kryssningsfartyg i Stockholm, M/S Birger Jarl. Lars-Åke står för musiken på festen med familjebandet Krantz & Krantz.

– Vi håller just nu på att repa in en av hans favoritlåtar "Leende guldbruna ögon". Tanken är att han ska vara på scenen och sjunga. Det skall bli en överraskning, berättar musikern och motorprofilen.

Lars-Åke äger själv ett hus i Florida och säger att han hamnat i något som närmast kan liknas vid ett paradis.

– Ja, i USA kan jag odla min passion för klassiska bilar, det är ständig sommar och så gillar jag den amerikanska livsstilen. Men att ta ett kvällsdopp i kanalen intill huset mitt är inte att tänka på för alla alligatorer.

Läs mer: Krantz Challenge lockar storpublik: "Det ska vara mer tillgängligt och roligare än vanliga tävlingar"