Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramforsskolan får ny matsal

Senast på måndag öppnas Kramforsskolans matsal. Det beslutades vid ett möte på måndagen. Vid mötet lämnades också det glädjande beskedet att en helt ny matsal ska byggas 2009.

Måndagen den 14 april beslutade Kommunal att Kramforsskolans matsal och kök skulle stängas. Detta med hänvisning till brister i kökspersonalens arbetsmiljö. Vid ett möte dagen därpå bestämdes att partikelprover skulle tas i både köket och matsalen. Utifrån resultatet av dessa prover skulle man sedan ta ställning till ett fortsatt agerande.

- Det togs ett antal prover varav inget visade på otillåtna gränsvärden, berättar Kramforsskolans rektor Fredrik Thelin.

Man var därför eniga om att matsalen och köket åter ska öppnas. Vissa justeringar ska göras, men senast på måndag ska eleverna kunna äta i matsalen.

Samtidigt lämnas det glädjande beskedet att en helt ny matsal ska byggas under 2009.

- Det är många som har tryckt på och nu fick vi sanktion från kommunledningen att meddela att en matsal finns med i nästa års budget, säger kommunens fastighetschef Jörgen Eurenius.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70