Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramforsföräldrar gillar Mauds förslag

Centerpartiledaren och näringsministern Maud Olofsson kan tänka sig att se över reglerna för barnbidraget. Hon ser inkomstprövning som ett alternativ.

Kramforsföräldrar som Allehanda Media pratat med tycker att det låter väldigt bra.

- De som tjänar en miljon per år behöver inte något barnbidrag. De lägger bara undan pengarna åt barnen och då får vi en segregering i samhället, säger Jenny Jahns, medan dottern Zoe sover sött i sin vagn.

Idén att inkomstpröva barnbidraget kommer från riksdagsledamoten Annika Qarlsson, som även är ordförande för centerkvinnorna. Hon föreslår att gränsen skulle gå vid en inkomst på 240 000 kronor. Och i en intervju i Svenska dagbladet öppnar Maud Olofsson för en inkomstprövning.

- Det faktum att det upplevs som orättvist att många höginkomsttagare direkt kan sätta in hela barnbidraget på banken åt sina barn, medan låginkomsttagare är otroligt beroende av pengarna, säger hon.

Mikaela Hellman och Ulla Yli-Huttula, som var ute på promenad i Kramfors med lille Nemo Hellman, är inne på samma tankar.

- Barnbidraget ska vara inkomstprövat. En som tjänar bra behöver det inte så då är det bättre att de som har det sämre får mer, säger Ulla.MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67