Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramforselever har fått bättre matlust

Alla verkar mycket nöjda! Så kan man sammanfatta den utvärdering som gjorts av ett försök med tvårätterslunch på Gudmundråskolan och Ådalsskolan i Kramfors.

Vi berättade i januari om försöket som ingår i det kvalitetsarbete kommunens kostförvaltning bedriver. Genom att ge eleverna fler alternativ ville man undersöka om det går att locka fler elever att äta skolmaten. Försöket inleddes vid starten av vårterminen och pågick februari månad ut.

Enligt den utvärdering som gjorts har satsningen fallit mycket väl ut. Resultatet blev över alla förväntan. Det tycker även kökspersonalen som till en början var ganska skeptisk till försöket.

Även skolornas elever har uppskattat satsningen. Något som bland annat går att utläsa från den statistik som samlats in under försöksperioden. Där framgår bland annat att antalet:

* Tillagade portioner ökat med 10 970 stycken eller 281 per dag.

* Uppätna portioner har ökat med 10 303 stycken eller 264 per dag.

* Ätande elever har ökat med 4 351 stycken eller 111 per dag.

Angelica Eriksson och Sofia Sundvall går första året på Ådalsskolans medieprogram. De är båda mycket nöjda med förändringen och tycker att den mat som serveras oftast är väldigt god.

- Det är bra att man kan välja rätt eftersom det alltid finns något man tycker om. Sedan är det också bra att fler äter på skolan, säger Sofia Sundvall och får medhåll av Angelica Eriksson.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70