Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kramforsbo lurade stughyrare

Vid ett tiotal tillfällen har en Kramforsbo tagit betalt för uthyrning av stugor i fjällen som inte varit tillgängliga. Mannen är nu delgiven misstanke om bedrägeri.

Redan under januari polisanmäldes mannen, som är i 40-årsåldern, för bedrägeri vid minst ett par tillfällen. Två personer anmälde mannen sedan de satt in pengar på hans konto för betalning av hyra av stugor i Sälen. Bokningen skedde via Internet och de visade sig sedan att bokningarna var falska.

Kramforspolisen har den här veckan fått in ytterligare sex anmälningar mot mannen gällande bedrägeri. Anmälare är personer runt om i Sverige som hyrt stugor i Åre sedan man betalat in hyran på mannens konto.

Kramforspolisens förundersökningsledare Kurt Löfgren säger att det sammanlagt kommit in ett tiotal anmälningar mot mannen. I pengar räknat handlar det om cirka 5 000 kronor för varje "uthyrd" stuga. Kurt Löfgren har ingen uppfattning om sannolikheten att fler anmälningar mot mannen är att vänta.

- Mannen är delgiven misstanke gällande bedrägeri och bedrägeri med hjälp av Internet. Vi har ännu inte hört honom men han är kallad till förhör.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70