Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WM-data levererar nytt IT-system till M-reals pappersfabrik i Husum

Annons
WM-data levererar nytt IT-system till M-reals pappersfabrik i Husum

Husums fabrik, som ingår i papperskoncernen M-real, har valt WM-data som leverantör av ett nytt IT-system för pappersmaskinerna 6 och 7. I WM-datas uppdrag ingår ansvar för leverans av applikationer för IT-systemet samt integration av tillhörande administrativa och processtyrande system. IT-systemet kommer att tillhandahålla lösningar fördetaljplanering och uppföljning av papperstillverkningen.

Husums fabrik, som är belägen tre mil nordost om Örnsköldsvik, är en av papperskoncernens M-reals svenska fabriker. Fabriken, med 1300 medarbetare, tillverkar obestruket och bestruket finpapper samt avsalumassa och omsätter ca fem miljarder kronor. Fabrikens årliga kapacitet är för närvarande 700 000 ton papper och 300 000 ton

avsalumassa.

- Under 2001 anlitade vi WM-data för införande av nya IT-system för vår pappersmaskin 8. Det arbetet genomfördes framgångsrikt och det känns självklart att vi åter vänder oss till WM-data som leverantör när vi ska modernisera systemen i den övriga delen av vår fabrik säger Gösta Hedin, IT projektledare på Husum. IT-projekt i pappersindustrin ställer speciella krav när det gäller att följa givna tidplaner och drifttagande, därför väljer vi en leverantör som vi kan lita på och har goda personliga erfarenheter av, säger Gösta Hedin, IT projektledare på Husum.

Genom att förnya IT-systemen i ytterligare en etapp kommer Husumfabriken att få en integrerad IT-miljö för pappersbruket, vilket leder till effektivare informationsutbyte i tillverkningsprocessen.

- Vårt samarbete med Husum började redan för fem år sedan. För oss är

det viktigt med långsiktiga kundrelationer och vi ser det därför som

mycket positivt att få utökat förtroende från Husum säger Ola Westberg från WM-data, som ansvarat för affärsprocessen med Husum och M-real. Det stärker också vår målsättning att vara en naturlig IT-partner till våra kunder inom skogsindustrin genom en kombination av branschkompetens, lokal närvaro och goda lösningar, tillägger Westberg.

Mer läsning

Annons