Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha skadestånd efter björnattack

För fem år sedan kämpade Magnus Wallin för livet mot en björn i skogen. Nu strider han mot länsstyrelsen om ersättning för skador och psykiskt lidande efter björnattacken.

Annons

Den 15 november 2008 är en dag som Lugnviksbon Magnus Wallin aldrig glömmer. Han jagade älg i Storvattnet utanför Kramfors tillsammans med tre andra. Han attackerades av en fullvuxen björnhane, försökte få upp bössan men björnen högg tag vapnet.

Björnen tuggade på Magnus Wallins vänstra underben medan han försökte sparka med andra benet och värja sig med kniv. En jaktkamrat sköt ihjäl björnen varefter den skadade jägaren fördes till Sollefteå sjukhus.

Efter snart fem år fortsätter efterspelet till björnattacken. Magnus Wallin har hos länsstyrelsen ansökt om skadestånd på 45 000 kronor för medicinsk invaliditet och 100 000 för psykiskt lidande. Han menar att fallet är tillämpligt enligt skadeståndslagen och att länsstyrelsen inte ska räkna av de utbetalningar han har fått från sitt försäkringsbolag.

Länsstyrelsen tycker annorlunda och menar att myndigheten bara kan täcka kostnader när inte andra försäkringar träder in. Magnus Wallin har överklagat länsstyrelsens avslag till kammarrätten men vill inte lämna några kommentarer.

– Inte så länge som ärendet inte är avgjort.

Mer läsning

Annons