Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vibyggerå kyrka restaureras

Annons
Vibyggerå kyrka restaureras

Vibyggerå/Ullångers kyrkliga samfällighet planerar en större restaurering av Vibyggerå nya kyrka. Utvändigt ska fönstren åtgärdas, inne i kyrkan handlar det om ett nytt värmesystem samt en modern ljudanläggning.

Den nu förestående restaureringsinsatsen har i första hand initierats av behovet av att förbättra ljudanläggningen i kyrkan, som daterar sig till 70-talet. Det befintliga uppvärmningssystemet, som togs i bruk på 50-talet, innebär ett vattenburet system med vägghängda radiatorer med en gammal ombyggd vedpanna till oljeeldning. Den ska nu ersättas av en ny värmepanna med pelletsbrännare och pellets-silo.

I samband med dessa arbeten kommer även fönstersnickerierna att ses över och restaureras.

Den totala kostnaden för hela projektet beräknas uppgå till 1,1 miljoner kronor, varav de direkta byggkostnaderna utgör 735000 kronor. Mellanskillnaden är pengar som går till moms, upphandling, byggledning och oförutsedda händelser.

För att finansiera det hela har Vibyggerå/Ullångers kyrkliga samfällighet ansökt om bidrag hos Härnösands stift. I ansökan innefattas även reparation av södra väggen i gamla kyrkan.

ann-cathrin granbäck

Mer läsning

Annons