Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ungas riksläger hålls i Kramfors

Annons
Vi ungas riksläger hålls i Kramfors

Förbundet Vi unga anordnar mellan den 28 juli och 4 augusti ett riksläger och Nordisk ungdomsvecka i Kramfors. Mellan 500 och 600 barn och ungdomar från Sverige, Norden och andra delar av Europa medverkar.

Ungdomarna kommer att bo på två ställen i Kramfors. Rikslägerdeltagarna bor, som brukligt är på dessa läger, i militärtält som vardera inkvarterar 15-20 personer.

Fem "byar" med tält, uppdelade efter geografisk tillhörighet, byggs upp vid Latbergshallen. De andra deltagarna, som är från övriga nordiska länder och Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Färöarna och Sydslesvig i Tyskland, inkvarteras i Gudmundråskolan där de sover på liggunderlag. Eventuellt kommer också deltagare från Grönland.

Ungdomarna har under lägret ett 30-tal aktiviteter att välja mellan. Paintball, ridning på Islandshästar, volleyboll och hung gar kung fu är några alternativ.

Under hajker får deltagarna i två dagar fördjupa sig i en aktivitet som de finner spännande, vilket kan vara radiosändning, tunnbrödsbakning, överlevnadskunskap, rollspel- och capoeira för att nämna några exempel.

För de utländska gästerna anordnas också seminarier på Kramfors folkets park. Tyngdpunkten i seminarierna kommer att ligga på ungdomens framtid och samarbete över gränserna. Förbundet Vi unga ordnar också utflyter till olika sevärdheter för de som inte är från Sverige. En utflykt blir en tur på Ådalen III för att se Höga kusten från ett vattenperspektiv.

För närvarande har 300 anmälningar inkommit. Förbundet Vi unga hoppas att flera barn och ungdomar ska anmäla sig.

- Speciellt från Västernorrland där vi bara fått in ett 30-tal anmälningar. Sista anmälningsdag är den 28 juni, berättar Charlotte Norden-ankar, projektledare på förbundet Vi unga.

Lägerdeltagarna kan vara mellan 10 och 25 år gamla och genomsnittsåldern är runt 15 år.

erik åmell

Mer läsning

Annons