Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tror på en butik"

För ett par månader sedan lades Handlarn i bostadsområdet Uttern ner och många Kramforsbor blev utan närbutik.
Men nu är jakten på en ny arrendator i full gång.

Annons

– Vi har haft folk som varit där och tittat och vi tror på att det finns en marknad för någon form av butik, säger Hans-Erik Häggkvist på Krambo.

Han påpekar att det är ett område med väldigt många boende, bland annat i Krambos 250 lägenheter och flera villaområden.

Från Krambos sida säger man sig vilja ha en butik, kanske en kiosk kombinerad med någon form av servering, som service för att behålla områdets attraktion. Därför håller man också nere hyrorna.

– Vi kan inte subventionera en hyresgäst, men måste heller inte tjäna mycket pengar på dem. Speciellt inte om en ny hyresgäst inte behöver göra en massa ombyggnader. Det finns ju redan kyl, frys och liknande.

För några år sedan hade butiken en arrendator som också hade restaurang och då erbjöd de boende frysta matlådor med färdigmat.

– Det var mycket populärt, det finns många ensamhushåll i området.

Minibutik kombinerat med till exempel thai-mat eller pizza ser han också som en möjlighet.

– Vi har pratat med Axfood, som är Handlarns grossist, och där anser man att det bör finns utrymme för en butik av det slaget.

Att butiken skulle förvandlas till någon form av kontorsverksamhet ser Hans-Erik Häggkvist som ett betydligt tråkigare alternativ än en butik för de boende.

Butikens förra arrendatorer beslutade att lägga av på grund av vad de såg som sviktande kundunderlag. Att konkurrensen blivit för stor sedan först Dollar store och sedan Coop öppnade i centrum.

Mer läsning

Annons