Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsarvet ska synas

/

Det måste framgå tydligare att Höga kusten är ett världsarv. Det menar Nordingrå Intresse- och företagarförening och efterlyser bättre skyltning vid infartsvägarna till området.

Annons

Föreningen har skrivit till Kramfors kommun, Länsstyrelsen och Trafikverket om att skyltningen för världsarvet på många sätt är bristfällig. Endast efter Högakustenbron framgår det tydligt att världsarvsområdet börjar framhålls det.

Den omdebatterade avfarten mot Nordingrå på E4 i Gallsäter måste påannonseras bättre för säkerheten skriver föreningen. Här menar man att det också borde finnas information om golfbana, muséer, boende och annat turistiskt intressant.

– Det skulle ge fler spontanbesökare. Nu krävs det lokalkännedom för att man ska svänga av där, säger Anna Strandh Proos, ordförande i Nordingrå Intresse- och företagarförening.

Infarten till världsarvet via Sandöbron borde markeras tydligt menar hon.

– Kanske i Lunde eller vid brofästet i Klockestrand där världsarvet börjar. Nu finns det ingen information om detta.

Skyltning om världsarv efterlyses vid infarten till Kramfors norrifrån på E4.

– Vid Mosjön finns en skylt, men inget vid kommungränsen. I Ullånger finns det en skylt med UNSECO:s logga, men den kräver också viss förkunskap för att koppla till världsarvet.

Anna Strandh Proos vill se skyltar om båtturerna till Ulvön och Högbonden som avgår från Nordingråbygden. Hon menar folk nu lätt åker förbi och i stället väljer den skyltade förbindelsen från Köpmanholmen.

– I Ullånger finns en skylt om Höga kusten-båtarna, men det borde stå vart man kan åka.

Trafikverket och Länsstyrelsen ansvarar för skyltningen men även kommunen bör engageras menar Anna Strandh Proos som dock framhåller att föreningen fått positiv respons för sina ståndpunkter.

Mer läsning

Annons