Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvisning av gymnastiserande damgrupp

Annons
Uppvisning av gymnastiserande damgrupp

Världspremiär i Kramfors! Det var det faktiskt på måndagen i Gudmundrå församlingshem då SPF-Trivsels gymnastikgrupp hade uppvisning.

- Ja, det här var faktiskt första gången vi har gympat inför publik, berättar Ingrid Pejryd.

Det är hon som med fast men varlig hand leder den 13 kvinnor starka gymnastikgruppen. Något hon har gjort de senaste tio åren.

- Annars har jag varit gymnastikledare i över 30 år.

En gång i veckan samlas kvinnorna för att gymnastisera. Nu handlar det inte om någon avancerad gymnastik. Men visst får kroppen en nyttig genomkörare då alla rörelser och danssteg ska klaras av.

-Vi har inte bara om gymnastik när vi träffas. Vi berättar roliga historier och har trevligt så där i största allmänhet.

Den yngste i gruppen ligger kring 70 års-strecket medan den äldste ska fylla 87 år. Måndagens uppvisning vid SPF-Trivsels möte blev uppskattad. Unisont och med stor precision avverkades uppvisningsprogrammet som en uppvärmning inför de ordinarie mötesförhandlingarna.

- Vi fick beröm från en kvinna som är med i en gymnastikgrupp i Bollsta. Hon var imponerad över att vi kunde göra alla rörelser i takt och samtidigt, säger Ingrid Pejryd.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons