Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar arrangerade en egen adventskonsert

/

Det bjöds i går kväll på en adventskonsert i ungdomens tecken på Frånö Folkets hus. Eleverna från estetlinjen stod för hela arrangemanget, med lite stöd av föräldrar och lärare. Dessutom hade man gästartister från Hola.

Annons

Idén att ha ett eget arrangemang föddes i somras under Öfesten på Sandslån. Coverbandet Dreams, med elever från estetlinjen, uppträdde där, och fick en förfrågan från musikprofilen Sylvia Sandin om att arrangera en egen konsert.

– Jag minns så väl all den musik som fanns på Folkets hus runt om här på 60- och 70-talen. Men i stället för nostalgi vill jag släppa fram alla de talanger som finns i Kramfors, säger Sylvia.

Sagt och gjort. Frånö Folkets hus ställde upp med lokal, ABF hjälpte till med affisch, föräldrarna har bakat och skänkt priser till lotteri, men allt annat har eleverna byggt upp själva.

Dreams, som består av Elin Olsson, Linn Fröberg, Anna Sjöstedt och Josefin Lundholm, sjöng några julsånger, i den övriga repertoaren ingick covers på modern popmusik, mest popballader.

Kvällens gästartister var gruppen Joe från Hola Folkhögskola. De beskrev själva sin musik som en blandning av rock och blues, med inspiration från främst Fleetwood Mac.

Det var för övrigt Holas ljudlinje som stod för ljud och ljus under konserten.

En extra krydda i arrangemanget var en liten konstutställning av två av estetlinjens elever, Elin Olsson och Josefin Lundholm, som ställde ut foto, med framför allt naturmotiv. Dessutom visade elvaårige Filip Sjöstedt teckningar och fantasifulla skulpturer av plastmuggar och skedar.

Jessica Strindlund, musiklärare vid Kulturskolan, sken som en adventsstjärna:

– Jag är mycket stolt över mina elever!

Mer läsning

Annons