Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undslapp häktning för misshandel

Annons
Undslapp häktning för misshandel

En 50-årig man misstänkt för grov skadegörelse och grov misshandel i Kramfors i lördags undgick på onsdagen att bli häktad.

Enligt chefsåklagare Curt Theander var skälen för häktning mer än tillräckliga.

Det var på lördagseftermiddagen som Kramforspolisen kallades till en villa. Polispatrullen möttes av en förödande syn. Bostaden, där en man i 40-årsåldern tillfälligt vistades, var totalt sönderslagen. Knappast någon möbel eller föremål hade lämnats orörda.

Mannen som vistades i villan hade en hel del skador efter att ha utsatts för en brutal misshandel. Både han och hans plågoande fanns kvar när polisen kom på plats. Den misshandlade mannen transporterades till sjukhus. Han är nu utskriven från sjukhuset.

Den andre mannen anhölls och togs i förhör i väntan på de häktningsförhandlingar som hölls på onsdagen. Tingsrätten i Härnösand fann inte misstankarna om grov misshandel och skadegörelse tillräckligt starka. Mannen försattes därför på fri fot.

Hos polisen i Kramfors är man förvånad och känner frustration över att mannen försattes på fri fot. Visserligen är mannen fortfarande misstänkt för brott men tingsrätten valde att inte bedöma brotten som grova.

Även chefsåklagare Curt Theander, som medverkade vid onsdagens häktningsförhandling, är förvånad och besviken över tingsrättens bedömning.

- Vi får överväga om vi ska klaga på beslutet.

Curt Theander anser fortfarande att mannen på sannolika skäl gjort sig skyldig till grov misshandel och skadegörelse. Skälen för häktning bedömer han som starka. Inte minst med tanke på brottens karaktär och risken för att mannen kommer att ägna sig åt fortsatt brottslighet.

Mannen blev nämligen på lördagsmorgonen villkorligt frigiven från ett fängelsestraff som han avtjänat för bland annat skadegörelse. Några timmar senare begick han de brott som tingsrätten alltså inte bedömer som grova.sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons