Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Prinsen kom till Nordvik

/

Nordviksskolan fick del av kunglig glans under torsdagen. Skolan gästades av prinsen och lantmästaren Carl-Philip som var på ett strålande humör i den för honom hemtama miljön.

Annons

Prins Carl-Philip är sedan i vintras Hushållningssällskapets högsta beskyddare. Att han då valde just Hushållningssällskapet Västernorrland för sitt första besök som beskyddare var naturligtvis speciellt hedrande.

– Jätteroligt och vi är stolta. Jag vet inte varför han kommer hit först, men vi har ju mycket på gång med satsningen här på Nordvik och med lokalt producerad mat, berättade presskontakten Kersti Arvinder.

Det kungliga besöket inleddes på Västernorrlandsgården i Birsta där Hushållningssällskapet har paketering av lokalproducerade produkter. Prinsen fick där provsmaka älgörtsdryck och mögelostar.

Till Nordviksskolan kom Carl-Philip för att träffa elever och personal och allt började med lunch och av skolans kock Robert Gullbro tillagat lammsadel. Både lamm och grönsaker var från skolan.

I skolans aula blev det sedan rundabordssamtal där prinsen informerade sig om skolans utbildningar för både ungdomar och vuxna samt om den nya integrationsutbildningen för invandrare. Lantbruksyrkets framtid avhandlades också.

Därefter följde en guidad tur runt skolans område med rektor Tommy Lundkvist informerande om de olika verksamheterna. Med följde bland andra också Görel Thurdin och Anders Segebo, styrelseordförande respektive vd för Hushållningssällskapet Västernorrland.

Frågan var ändå inte om prinsen tyckte att besöken hos smådjuren var roligast. Amanda Egnell i årskurs 2 på djurvårdsprogrammet visade Carl-Philip allt från sköldpaddor till smågrisar. En studie av fårklippning ingick också och prinsen tvekade inte det minsta innan han tittade in hos eleverna på hov-slagarutbildningen.

Dagen avslutade på Omega lax, Hushållningssällskapet fiskodling i Timrå.

Mer läsning

Annons